STICKY NOTE
Ni adalah sticky note..
Please scroll ke bawah untuk tengok entry yang baru..

REMINDER!
To our valued customer, please add khairuncraft@gmail.com in your email' s contact list. Nak elakkan email dari pihak kami masuk ke SPAM folder..
Yang dah pernah order, jika saya masih tidak reply, please check your SPAM folder ok!


ANNOUNCEMENT!
Kepada yang masih belum dapat order lagi, harap bersabar ya..Saya sedang berusaha menyiapkan order anda..Terima Kasih..
Order untuk handmade item, telah ditutup untuk sementara waktu..Kepada yang ada order tapi belum bayar atau belum diberi quotation price, saya terpaksa cancel sehingga diberitahu kelak..
HARAP MAAF..


.

Saturday, January 30, 2010

UPDATE my giveaway..

salam semua..

esok merupakan last date untuk my giveaway..
silalah join selagi ada masa lagi ni..hehe
before pukul 12.am (1 february 2010) ye..
before ni, saya ada bagitahu ada 2 pemenang kan..
boleh request nak letak ayat ape..


Ni UPDATE untuk pemenang..
saya akan undi 3 orang..


1st PLACE

Car signage PART 3 (felt fabric,ada image)

-phrase yg anda dah pilih..

-image hanya yg dah ada sample, tak boleh request..

pilih satu gambar aje dari example bawah ni

example :







2nd PLACE

Car signage PART 2 (felt fabric)

-phrase yang anda dah pilih

-pilih satu design macam dalam example

example:




3rd PLACE

Car signage PART 1 (foam paper)

-phrase yang anda dah pilih

-pilih satu design macam dalam example

example :





BAKAL PEMENANG..

saya akan guna random.org untuk undi..

kiranya untuk setiap peserta ada nombor masing-masing


1. aple de gadiz

2. nissa elhumaira

3.Atiqah

4.nea flerida

5. ellyn store

6. myazna
saya tak jumpa entry nya..
7.cik hafiza

8. shuhada

9. juniza

10. asmieyra

11. Adobe Fonte
link di facebook


13. allia.mfb

14.segalanya kuterima

15. izue

16. mama darwisya

17. anin

18. orkid desa

19. inahasan

20. ogy

21. izancute


22. inasepi

23. saidila abdul rahman

24. syakila

25. lisavs khusairi

26. siti nurkhijah

27. zah

28. faye

29. zz

30. zaikulim

31. cik boneca chanteq

32. kinsyakrn

33. ada.mokhtar

34. iqakiko

35. enyheartsdiamond

36. cik puan mimi

37.taufidris

38. hajalicious

39. ummie_mirahaziq

40. EMAIL.
41. dear delaila

42. jom makan

43. sitisifir10

44. nur aqilah damia

45. aishah megahasz

46. iedaLUVsham

47. iena eliena

48. hadiah

49. nurul + nordin

50. hadhatina halim

51. mama_auni
52. ieyza
53. melacolea
54. mamalyna
55. kakngah
56. h4ni3
57. arissa.soleha
58. ceqna
59. hi_rose
60. salbiah karim
61. Na_i[k]sinaZ
62. ayu idris
63. liwaniel
64. aryn salleh
65. shine2shawl
66. nurKN
67. cemmomile
68. luvira
69. azura
70. mrsbong
71. mummyseri
72.deena awanis
73.eqa
74.nurelshop
My Giveaway already close..
nanti i rajin, i buat lagi ye..hehe
tq semua..











Order : Zularif

request by Zularif..
nak yellow smiley..

Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Order : Kak Eira Zainal

Ordered by Kak eira..
owner blog homemade coklat ni..
kesian kak eira..tak sempat saya nak upload awal gambar ni..
saya dah pos khamis lepas..
request bentuk gajah..
ada butterfly kat kaki..hehe

car signage PART 3

Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Order : Adilah

Ordered by Adilah..dah pos Selasa lepas..
dah sampai dah rasanya pada tuan empunya..

set of paper clips

car signage PART 2



Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Monday, January 25, 2010

Order : Kak Nieza

Akhirnya siap jugak order dari Kak Nieza ni..
dah pos siang tadi..
request nak car signage part 3..
design and warna ikut citarasa saya..
let's go untuk meng'usha'..hehe
1) picture baby boy..

2)picture lady bird

3)picture hello kitty

4)picture baby boy dalam trolley



5)picture princess



6)picture green car


Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Order : Kak Hazimah

Ordered by kak Hazimah..
dah pos jumaat lepas..
sampai ke tuan empunya, hari ni or esok kot..
nak jersey man u ada belakang..tulis nama HANIF dan no.18..

ni ikan lumba-lumba..eh..dolphin ye..hehe

room hanging..sempena birthday anak dia..
nak gantung kat bilik katanya..

Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Order : Kamila

Request dari my sis..
nak bagi kawan dia sempena birthday..
Hp case ada zip..
kalau nak request jadi pencil case pun boleh jugak..hehe
Warna: turqoise dan pink..
yang ni special sikit..
kainnya dua lapis..kukuh sikit..hehe
kalau nak, request je yea..
harga belum dipastikan lagi..hehe

Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Friday, January 22, 2010

KhairunCraft Giveaway will be close soon!!

Minggu ni saya terlampau sibuk dengan kerja yang tak siap-siap..
kena key in data..
banyak juga pending order..urmm..
saya akan update list name yang join giveaway, by next week insyaallah..
yang masih belum menyertai..sila klik sini

semoga berjaya yea!




Order : Amalina Part 2

Order dari Amalina..herbalife lover..hehe
Pos selasa lepas..
Dia mahu bagi hp charm and brooch logo herbalife pada team member dia..
saya pun tak ingat, apa promosi dia..hehe

Amalina nak 20 hp charms and 20 brooches..
saya bagi 1 set free and free postage
order yang dah siap packing..
dah sampai pun kat UIA Kuantan..
harap dah sampai kat tuan punya..hehe

Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Monday, January 18, 2010

Order : fya

hehe..request dari anak buah..fya
kecik-kecik dah order ngan mak andak ye..
masa tengak busy siapkan order cutomer, 3 kali fya masuk bilik..
"mak andak, bila nak siap adik punye"
sebab rasa kesian, dengan segera saya pun buatlah..
abang-abang nye request nak logo transformers..
yang ni memang tak leyh wat cepat lah..
kalau yang melibatkan logo, memang saya akan print dulu..
then ikut sebijik design nye..huhu

jom tengok si kecik yang bergaya..wat kepala lentok pulak..

ni la hair clip nye..simple je..hehe

Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Order : Kak Hafizah

Order dari Kak Hafizah, Johor Bahru..
Felt car signage(PART 3)..
macam yang saya nak bagi nurul
nak butterfly..tema pink
Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Order : Erma

Ni pulak order dari Erma..
request nak hp charm bulat..macam order Asraf
Yg hp case pulak macam order Atiqah
tapi nak hp case letak zip..

ni saya dah pos pagi tadi (18/1/2010)
Hope Erma suka ye..hehe
Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Sunday, January 17, 2010

Order : Sharon

Ni ordered from Sharon..will be post tomorrow (18/1/2010)

*front view
*back view
LOVE couple set
RM 9.00/pair (max 8 letters only)
Add one letter, will be charge RM 0.30/each
Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Friday, January 15, 2010

Order : Kak Emi

Ni order dari kak Emi..tadi saya pos..15/1/2010..
jom pakat tengok..

Princess Damia Inside..
Felt fabric (PART 2)
Price = RM 7.00
Kak Emi request nak design macam order firdaus


lagi satu form felt fabric jugak..nak design macam faizah


Sila isi form INI untuk tempahan


Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Wednesday, January 13, 2010

Order : Kak Majdah

Ni order dari Kak Majdah..Request nak car signage bentuk crown..
nak butterfly ngan bunga..tapi bunga tak sesuai nak letak..
sebab dah full..nanti tak cun pulak..hehe

Price : RM 7.50
Hope akak puas hati walaupun ada yang tak menepati citarasa akak..
sangat serba salah ni..
lagi satu, Kak Majdah nak hp case ada zip..
nak butterfly ngan bunga jugak..
sebab anak-anaknye suka sangat kat bunga katanya..

Price : RM 5.00


Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Order : Adani

Ni order dari Adani..kawan masa matrik dan U..hehe
jom tengok..
keychain jersey man u, 2 pieces

Price: RM 3.50/each

Felt Car signage..I Love VIOS


Price: RM 7.00

Hope Adani suka ye....
jangan segan order lagi..hehe

Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Monday, January 11, 2010

Order : Shahir


Ni order dari Shahir..request nak keychain..
nak 4 pcs..nak letak kat beg dia..
Staff Malaysia Airlines kot..hehe

Harap Shahir pusa hati..jangan segan order lagi..

Ni pun saya akan pos esok (11/1/2010)
Tracking no. sila check kat ruangan UPDATE ye..hehe

*front view

*back view


Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Order : Rahmah

Ni request dari Rahmah..
semuanya brooch except custom name LEE je yang keychain..

Harap Rahmah puas hati..jangan segan order lagi..hehe
Saya akan pos esok ( 11/1/2010) ok!

Price : RM 3.50/each

All price excluding postage fee

Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Sunday, January 10, 2010

Happy Birthday : Along

Ni pun untuk birthday my best friend sine primary school, ALONG..
Bila ya nak pergi ke rumah dia..
Moga Along cepat sembuh..LOVE u dear..hehe


Room Deco..boleh gantung kat pintu bilik dia nanti..
Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Saturday, January 9, 2010

Happy Birthday : NURUL

Ni saya buat khusus untuk kawan baik saya.birthday nya 8hb lalu..
We are best friends since primary school until now..
Ni kira design baru untuk car signage..
Dari felt fabric..rectangle shape



Kalau nak order, boleh ja..
Request bentuk, gambar nak letak, warna apa..
Saya akan buat sebaik yang mungkin..

Ni saya bagi nama Car Signage Part 3 . senang nak order nanti..
(eh, sejak bila pula ada Part 1 and 2?)haha

Ni saya repeat semula pasal Car Signage
Car signage Part 1: Foam Paper,design biasa, RM 5.00/each
Car signage Part 2 : Felt Fabric, design biasa, RM 7.00/each..
Car signage Part 3 : Felt fabric, large image, RM 7.50/each

All price excluding postage fee

Tapi..my best friend ni request nak gantung kat pintu bilik dia..saya letaklah tali..hehe
Dah jadi room deco..hehe



Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Thursday, January 7, 2010

Order : iena Eliena

Request order dari Iena..
Memang iena sendiri yang pilih ayat apa dia nak letak..

dia jugak nak gabungan pink dengan apple green..
saya sangat suka dengan combination warnanya..hehe

Dah pos pagi tadi..tak sampai lagi kat tuan nye..
Cian dia..tak sabar ye..
Harap Iena puas hati la ye..

Car signage ni dari felt fabric..payah gak nak gunting..
Harga berbeza dengan car signage dari material foam paper..
lagi satu, Iena request nak letak gambar vogue dia..
ecece..saya yang tambah-tambah ni..hehe

saya siap spend kan untuk dia, felt apple green (rectangle shape)untuk jadi border gambar..
tak tampal lagi..nanti Iena tampal sendiri la..

Yeah..ready to post..
eh, dah pos pun..hehe

Car signage
Material : Felt fabric
Price : RM 7.00
Memandangkan kos felt fabric lebih tinggi compared to foam paper..
Lagi satu, kelebihan felt fabric ni ialah lambat pudar kalau nak banding dengan foam paper..
yela, felt ni kain..foam paper tu kertas lembut..hehe

Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Order : Ekin

Ni pulak order dari iekin..
kawan masa kat Matrik Gopeng, Perak dulu..
eh, kat U pun sama..tapi course tak sama..hehe

Dah pos semalam, tadi dah sampai..
Alhamdulillah, iekin puas hati..hehe

Iekin request nak keychain bentuk love..
dia nak bagi kat incik abe dia..
sempena birthday..
tu yang dia nak awal..nasib sempat siap..

Keychain ni sepasang la..ni kira front and back view la..



Ni hp charm custom name..nak nama AMAT kat depan, EKIN kat belakang
* front view

*back view
Package Couple ( love and rectangle design)
Keychain/ hp charm ada front and back view
Price = RM 9.00/pair
*but, this price fix to 8 huruf only..
Tambahan setiap satu huruf will be charge RM 0.30/huruf

pasal harga, saya akan bagitahu semula kat email..jangan risau..hehe

Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Order : Amiey

Ni request order dari Amiey..Dia ada send gambar design yang dia nak kat email..
jom tengok..

ni la dia gambar yang amiey send kat email..
tulisan tak dapat nak tiru sebijik sebab payah sangat..
ni je termampu..harap amiey puas hati ye..


Car signage ni material dari foam paper..
Nak request guna felt fabric pun boleh jugak..tapi harga lain la..
Car signage
Material: Foam Paper
Price : RM 5.00
All price excluding postage fee

Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Order : firdaus

Ni order dari firdaus..dah pos semalam..
ada dua lagi order, tapi tak sempat nak post kat blog ni..hehe


Firdaus request nak design macam "Baby On Board"
harap firdaus puas hati..jangan segan order lagi..
Ayat yang digunakan pun, firdaus pilih sendiri..
bukan saya memandai-mandai pilih ok! hehe

Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Tuesday, January 5, 2010

Mr.Froggie

Baru saya perasan yang mr.froggie ni tak di upload lagi..huhu
jom usha sama-sama...

request dari adik saya..budak sekolah lagi..huhu
Kalau nak request jadi brooch or hp charm pun boleh jugak..
Price = RM 3.50/each
Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Sunday, January 3, 2010

Order : Afifah

Ye..posting untuk hari ini adalah dari UIA Kuantan..
Kawan adik saya, Kamila
Bookmark design Ladybird and Rabbit
Bookmark
Price = RM 2.50/each

Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Order : Faizah

Order requested from Faizah..student UIA Kuantan juga..
lepas ni boleh la order lagi yea..
Set of paper clips..Faizah nak nama IZAH dijahit atasnya..
Set of paper clips
price = RM 2.50/set

Bookmark flower 2, red butterfly and purple ladybird

Dia ni suka warna putih agaknya..hehe
Bookmark
Price = RM 2.50/each
Faizah order car signage..khas untuk adik dia..
Baik kakak nih..hehe Car signage
Price = RM 5.00/each


Sila isi form INI untuk tempahan

Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com