STICKY NOTE
Ni adalah sticky note..
Please scroll ke bawah untuk tengok entry yang baru..

REMINDER!
To our valued customer, please add khairuncraft@gmail.com in your email' s contact list. Nak elakkan email dari pihak kami masuk ke SPAM folder..
Yang dah pernah order, jika saya masih tidak reply, please check your SPAM folder ok!


ANNOUNCEMENT!
Kepada yang masih belum dapat order lagi, harap bersabar ya..Saya sedang berusaha menyiapkan order anda..Terima Kasih..
Order untuk handmade item, telah ditutup untuk sementara waktu..Kepada yang ada order tapi belum bayar atau belum diberi quotation price, saya terpaksa cancel sehingga diberitahu kelak..
HARAP MAAF..


.

Thursday, December 31, 2009

Order : Amalina

Order dari Amalina..tokey herbalife kat UIA Kuantan nun..
jom tengok..

Car signage : I love Herbalife
Brooch dan Hp Charm logo herbalife..



Okey..ready to post!


Sila isi form INI untuk tempahan


Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Tuesday, December 29, 2009

Order : Hani

Ni order from hani..sorry lambat siap..ada problem sikit..

jom tengok..

name keychain-pandangan belakang


name keychain - pandangan depan



ada lagi la..


ni ada pink bird(brooch), Man U jersey(keychain) dan pink love(brooch)


Price : RM 3.50/each

All price excluding postage fee

thanks ya hani..lepas ni boleh la order lagi..

order banyak, nanti i bg free gift..hehe





Sila isi form INI untuk tempahan


Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Thursday, December 24, 2009

Order : Atiqah

ni pulak order dari kelate..Atiqah..HP case


Atiqah request warna purple..ni je warna purple yang ada.
untuk felt yang keras sikit..
kalau felt yang lembut tu, tak sesuai untuk Hp case..

Atiqah request letak nama, butterfly dengan bunga..
untuk Umi, dia tak kisah design apa ngan warna..

Bila dah siap,rasa macam telampau warna-warni pulak..
sorry sangat-sangat tau Atiqah..
patut saya kena tanya dulu umur tuan punya Hp case ni..hehe

Hope Atiqah suka dengan Hp case ni..
Jangan serik order lagi yea..hehe

Size : 7.5cm x 12.5cm
Price : RM 5.00/each



Sila isi form INI untuk tempahan


Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Order : Asraf

Ni order dari Asraf..
Kawan masa practical kat Melaka dulu..
Sekarang dah bergaji besar kalau nak banding dengan saya..hehe

Ni testimonial dari asraf ni..kat facebook saye..hehe

memang cantik. tp kan aku ada idea tok ko. apa kata kalo ko buat hp charm mcm aku tu, ko kembungkan skit dgn letak kapas or sponge nipis. rasa sedap skit nak pegang. ni idea je la. apa2 pun dah molek dah hp charm aku tu.

ye..masa ni memang saya lupa sangat nak tanya dia sama ada nak tambah sponge kat dalam ke tak..
kalau korang nak sponge kat dalam, request la ye..

Sila isi form INI untuk tempahan


Sebarang pertanyaan emailkan ke khairuncraft@gmail.com

Monday, December 21, 2009

Brooch : Bunga

Ni brooch bunga..saya memang suka purple..hehe


Size : 4cm  x  4cm
Price : RM 3.50
(ada fiber fill/sponge kat dalam)

Boleh request nak jadik HP charm or keychain juga ye..

Any order or inquiry, just email me!

Saturday, December 19, 2009

Brooch : Red Bird

Ni la brooch bentuk bird..warna merah..menyala..hehe

Size : 3cm  x  4cm
Price : RM 3.50

Bird ni saya segan nak pakai untuk tudung..
Tapi beg saya yang pakai..hehe

Boleh je nak request jadi HP charm, keychain or brooch..

Berminat?
Email me ok!

keychain : love

Keychain bentuk love pulak..
nak buat HP charm pun boleh..


Ada button di tengah itu..

Size : 3cm  x 3cm
Price : RM 3.50

Email me for any inquiry or order ok!

Friday, December 18, 2009

Keychain : huruf

Ni keychain huruf m..



Kalau nak, boleh custom order..
request design, huruf dan colour..
macam biasa..kalau nak jadikan Hp Charm or brooch..inform aje..

Size : 3cm  x  3cm
Price : RM 3.50

Kalau beli banyak, saya bagi free gift atau bagi murah sikit..ok!

Any order, email me!

Thursday, December 17, 2009

HP Charm: Gigi putih

Ni pun request idea dari adik saya..
Mahu tunjuk gigi dia putih kot..hehe



Size : 3cm  x  4cm
Price : RM 3.50

Boleh gak request warna lain..eh,ada ke gigi warna lain ek?huhu

Pasan tak, saya ada letak mini bell di situ..
Kalau nak, tambah lagi RM 0.40..
Kalau nak besar lagi bell itu, just email me ok!

Any inquiry or order, just email me!

Keychain : Custom order..ayat panjang

Ha..ni lagi khas untuk adik saya..
Untuk promote Herbalife dia..

Nak promote jap..siapa nak tambah berat badan atau nak kuruskan badan,boleh la email saya..
Adik saya boleh bantu korang..dia akan coach korang sampai korang dapat berat yang diidamkan..CONFIRM!

Ni dia..
Have more ENERGY..Ask Me How!
    

Ni saya jahit tangan..jenuh jugak..bunga tu pun jahit tangan..pasni nak belajar sulam benang la..macam best je..hehe

Size : depends pada panjang ayat..
Price : RM 5.50 (MAX 20 huruf)
Setiap tambahan satu huruf,will be charge RM 0.10..

Yang ni, depan warna pink..
belakang warna merah..
Macam biasa,korang boleh request warna..

Boleh la lepas ni yang nak promote barangan korang..boleh guna cara ni..

Berminat?
email me ok!

HP Charm : Nama

Yang ni saya buat khas untuk adik saya..kamila..HP Charm..
boleh request nak keychain..

pandangan depan..


ni pulak pandangan belakang..



Bagi saya, tulisan yang warna-warni cantik kalau background warna hitam..
Nak nampak comel sikit, saya letak warna hijau kat belakangnya..
Kalau nak request warna pun boleh..takde hal la..

Ni kira takde fiber fill dalamnya..
tapi kalau ada yang berminat, boleh je nak request letak fiber fill..just email me..

Size :  +-9cm  x  3cm
Price : RM 3.50 (MAX 4 huruf)
Tambah satu huruf, will be charge RM 0.30 dan seterusnya..

Minat tak?
Just email me!


Hp Charm : Jersey Man U

Oyeahh..dah siap pun jersey man u..request from my Best Friend..
Jom usha..

Rupanya jersey man u ni ada macam-macam rupa ek..baru ku tahu..huhu

Sorry dear kalau ada cacat cela..
Logo man u tu saya jahit gitu-gitu je..
ishh..jadi cam bentuk rupa orang ada la..haha..


Jersey man u..Credit to encik google..


Size : 3cm  x  4cm
Price : RM 3.50
Amacam? minat tak?
Boleh gak request jersey team bola lain..i'll try my best..

musim worldcup dah nak mula nih..
boleh la bagi orang tersayang..hehe

Any inquiry or order,
please email me ok!

Car sign

Ni la contoh untuk car sign..


Amacam? berminat tak?
Size : 13cm   x  13cm
Price : RM 5.00
Material : foam paper, mounting board, hook
Boleh request warna ok!
Warna availabale : yellow, orange, red, pink, purple

Nak letak gambar pun boleh..

Any inquiry or order, just email me ok!

Wednesday, December 16, 2009

Set of Paper Clips

Ha..ni pulak paper clips jenis kecil..jual satu set terus..
Sesuai untuk students or orang kerja pejabat ke..

Untuk jadi paper clip atau bookmark..


Material yg saya guna foam paper..tulisan tu jahit tangan ye..
Klip ni pulak saiz dia 5cm..bukan yang kecil biasa kita guna tu..

Price : RM 2.50/set
Clip Size : 5cm

Price excluding postage fee

Warna boleh request..nak semua sama warna ke..
(warna available: yellow, red, purple, orange, pink)

Word pun boleh request jugak..

Berminat?
Email me ok!

Hair Snap Clip

Jom tengok..baby snap clip..ada 3 yang dah buat..

Flower, butterfly..

ni ada lagi..

ni snap clip carrot..ha..amacam?
mahu try order tak?
email me ok!

Tuesday, December 15, 2009

First Giveaway : KhairunKraf

Emm..memandangkan baru je lagi dalam bloggers ni,saya mengumumkan saya nak buat giveaway..



Hadiahnya ialah car sign..bukan gambar-gambar yang kat atas tu ye..hehe
Contoh car signage, please refer entry sebelum nih..

Hadiah untuk dua orang je..Sape la yang bertuah tu kan..
Tamat giveaway ni 31 January 2010..
Saje bagi masa lama sikit..

Step yang perlu :
1) Jadi follower saya..

2) Link kan blog saya dalam blog list korang..

3) Buat satu post dalam blog korang tentang giveaway ni..jangan lupa letak pic atas tu sekali..then, letak link http://khairuncraft.blogspot.com/2009/12/first-giveway-khairunkraf.html
 kat post tu ye..

4) Copy pic kat atas tu, dan letak jugak kat side bar blog korang..biasa orang guna html kan..ni kira korang add image la kat ruang "Add a Gadjet" yg edit layout tu..pastu link image tu dengan link ni http://khairuncraft.blogspot.com/2009/12/first-giveway-khairunkraf.html

5) Tinggalkan comment kat post ni, link yang korang dah buat post pasal giveaway ni..

-sekali dengan word yang nak letak kat car signage tu (MAX 3 WORDS, tapi jangan panjang sangat tau..nanti jadik kecik plak tulisannya)
-request warna sekali ye (colour available : pink, yellow, orange, red, purple)
EG:
SUKEMAKAN nak join giveaway!
Word : Baby on Board
Warna : Pink

6) Saya akan update dari masa ke masa orait!..


Pemenang saya akan undi ok!

Keychain : Muslimah, Mushroom, Bunny, ladybird

Keychain again..


Boleh jugak request as bookmark / Hp charm..
Saya nak try buat felt craft yang muslimah tu lagi..
nak try design lain pulak..coming soon!

Size :  4cm   x   4cm
Price : Rm 3.50

Price excluding postage

Any order, email me k!

Keychain : Owl, Bird, Flower

Ha, bawah ni koleksi masa awal-awal buat felt craft ni..

Walaupun kat bawah ni keychain, anda boleh jugak request HP charm, brooch or bookmark..

Bird, Owl, Flower

Size :    4cm   x   4cm
Price : Rm 3.50/each

Price excluding postage fee

Sekarang ni saya dah improve banyak la..

Dah tak guna reben dan tali tebal..
Sebab dah ada stok ring keychain yang ada rantai
Ni dia..

Kalau ada siapa-siapa nak beli ring keychain ni je, boleh email k..

Keychain Huruf

Ni pulak keychain bentuk huruf..
Sukati la nak uruf apa..biasa huruf ni kira huruf pertama dalam full name or nickname..

Boleh request nak keychain / HP Charm / Bookmark / Brooch


Gambar blur sikit..hehe
Ni masa awal-awal dulu buat..kalau nak keychain, tali yang saya guna sekarang, saiz nya kecil sedikit..
lagi cun la..
check post akan datang yea..

Size :  4cm   x   4cm
Price : RM 2.50

Yang ni takde fiber fill tau..
kalau nak letak fiber fill,boleh request..tapi harga lain sikit la..

Any inquiry or order, please email me!

HP Case

Ni pulak HP case yang dah siap..
Masa ni baru try jahit-jahit..sekarang dah makin improve la..
Syukur..
Practice Make Perfect right..


Berminat?
Boleh request warna ngan design apa..
Nak request guna zip pun boleh..

Size : 12cm  x  7cm
Price : RM 5.00

Nak saiz besar sikit pon boleh request..
Price i'll inform later..email me!
Any inquiries or order, kindly email me OK!

Bookmark or Paper Clips

Ha..ni kira idea baru..
tak jumpa lagi kat mana-mana crafters yang lain..(kalau silap,betulkan saya..hehe)



Amacam? ok tak?
Ni boleh buat bookmark or paper clips..

Size :   4cm  x  4cm
Price : RM 2.50/each

Our price excluding postage fee..


Any inquiry or order, please email me ok!

Pin Cushion

Dah tengok pin dan jarum yang besepah..
Maka...
Terhasillah ini dia..

Burger..



Nampak sedap tak??
Rasa mahu gigit je...
hehe..

felt

Teruja dengan hasil felt ni..Idea dah macam-macam kat otak nih..